Stinky fish is héérlijk

Gelukkig kunnen we ook gewoon genieten van naar een visje te kijken...

Gelukkig kunnen we ook gewoon genieten van naar een visje te kijken…

We weten niet meer hoe we er aan komen. We eten het al jaren en het heet Stinky Fish. Waarom? Waarschijnlijk vanwege de hoeveelheid knoflook en uien. Het is een heel eenvoudig recept met een verrassende smaak. Moet je gewoon een keer doen.

Ingrediënten voor twee personen

2 gerookte makreelfilets, het vel verwijderd
3 uien, in ringen
3 tenen knoflook, in dunne schijfjes
100 ml ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
Scheutje arachideolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal waarin de filets naast elkaar passen en doe er een scheutje olie in. Leg de helft van de uiringen op de bodem. Leg de makreelfilets er bovenop. Doe daar de rest van de uien over en de schijfjes knoflook. Meng de ketjap met de sambal. Giet dit over het gerecht. Bak het 15 minuten in de oven tot de uien lekker zacht zijn, maar niet te gaar. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

About these ads
Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 4,572 other followers

%d bloggers like this: